joi, 23 octombrie 2014

Vine din suflet

 Nu contează doar mărimea câinelui care se bate,  ci și avântul lui în lupta.

În ziua de azi, liceeanul tipic jucător de baschet e atit de înalt,  încit ar putea sa privească o girafa în ochi. Din acest motiv,  era de-a dreptul incredibil ca Keith Braswell,  care avea doar 1,68 m,  făcea parte din echipa de baschet a Universității Dayton. Este cu cinci centimetri mai scund decit orice alt jucător din istoria scolii.  Acest boboc se uita în sus la Maggsy Bogues,  care are doi metri și jumătate și joaca în campionatul NBA la echipa Charlotte Hornets.  Este mult mai scund decit Spud Webb, primul jucător cu adevărat mic de statura care a participat la NBA.

Nu contează doar mărimea câinelui care se bate,  ci și avântul lui lupta.

Poate ca lucrul cel mai remarcabil este ca a reușit în echipa fiind omul în continuare mișcare.  Este incredibil de rapid,  e teribil de priceput la lovitura de 3 puncte,  este un expert în mânuirea mingii și e destul de bun chiar și la recuperare. Mike Calhound,  un antrenor competitiv de la Eastern Kentucky,  explica astfel o parte a succesului sau: ,, Keith are un suflet mare. " Keith Braswell le oferă tuturor bărbaților și femeilor mici de înălțime — de fapt,  tuturor celor care au dezavantaje sau handicapri reale  — ingredientul atit de important numit  ,, speranța. "

Vă spun toate acestea fiindcă este relativ ușor sa așezi oamenii pe un cantar și sai pui exact ce greutate au sau sai pui sa stea în picioare și sa le măsori exactă.  Dar este imposibil sa masori calitățile umane la care antrenorii se refera întotdeauna cu cuvintul  ,, suflet ".  Atunci cind recunoaștem,  folosim și dezvoltam la întreaga sa capacitate ceea ce se afla în noi, în viata noastră se petrec lucruri uimitoare.  Fiți cu ochii pe acest tânăr; este un claditor al speranței.

,, Puteți să-mi spuneți unde găsesc cartea Bărbatul,  sexul superior?", întreabă un bărbat pe o vânzătoare. ,, Sigur,  este sus, la departamentul de cărți științifico-fantastice", răspunse ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu